HENS-blog

over eigenzinnige (nieuwe) schrijvers en wat hen drijft

Gezocht: vrije schrijvers met het lef zich een wereld te verbeelden

Uitgeverij HENS is een initiatief van (tekst)schrijver Richard Stuivenberg, met hulp van enkele (oud-)medestudenten van de Schrijversvakschool in Amsterdam. HENS staat voor Het (Nieuwe) Schrijverscollectief en voor Huis voor Eigenzinnige (Nieuwe) Schrijvers. HENS wil een podium bieden aan schrijvers die zich met hun schrijfkracht een wereld kunnen verbeelden 'met de diepere waarheid van zin'. Schrijvers die zich thuis voelen bij HENS zijn niet bang om vrij te zijn, vrij te denken, zich vrij te schrijven. Alleen in vrijheid gedijt de mens, gedijt de verbeelding waarin de waarheid schuilt.

"De ware schrijver verzint de waarheid veel beter dan zij zich in haar stoutste dromen had kunnen voorstellen. Wie zich onttrekt aan de waarheid, kan haar oppoetsen en de glans verlenen waarin zij zichzelf kan spiegelen. De fantasie verschaft de kleine, arme wereld de engelenplaque en het patina van de diepere waarheid van zin. (…) Verzinsels zijn vaak waarderder.” (Ilja Leonard Pfeijffer, in: Brieven uit Genua, 2016, en Van de vierkante man, 1998)

Wie zich aan wil sluiten kan een verzoek tot toelating doen. Criteria zijn o.a.: literaire kwaliteit, verbeeldingskracht, authenticiteit, eigenzinnigheid en (maatschappelijke) relevantie. Wie is toegelaten hoort vanaf dat moment bij het Huis voor Eigenzinnige (Nieuwe) Schrijvers, een exclusieve club van schrijvers die elkaar helpen hun werk te vervolmaken, publiceren en verkopen via de eigen webshop van de uitgeverij (en alle andere ter beschikking staande verkoopkanalen). De uitgeverij verzorgt daarbij een vorm van collectieve marketing.

Voel je je aangesproken door de uitgangspunten van Uitgeverij HENS en wil je de wereld in met je werk? Kijk op onze website (www.uitgeverijhens.nl) en neem contact met ons op. We vertellen je dan ook graag meer over de aantrekkelijke zakelijke voorwaarden waaronder HENS, als Huis voor Eigenzinnige (Nieuwe) Schrijvers, actief wil zijn. Alle hens aan dek!

Terug naar overzicht